Столичната община връща такса тротоарно право за заведенията и търговците в

...
Столичната община връща такса тротоарно право за заведенията и търговците в
Коментари Харесай

Столичната община връща такса „тротоарно право” в пълния ѝ размер

Столичната община връща такса „ тротоарно право ” за заведенията и търговците в цялостния ѝ размер от 1 април тази година.

Таксата беше понижена през есента на 2019 година поради ограниченията, свързани с епидемията от ковид. Оттогава се събира в повърхностен размер. 

Кметът разяснява и напрежението във Втора градска болница, която би трябвало да приема заболели от ковид

Главният проектант на София Здравко Здравков е изработил и изпратил специфични инструкции, които да подкрепят притежателите на заведения при осъществяването на условията на наредбата, регламентираща така наречен преносими обекти.

Собствениците на заведения е належащо да приготвят и нови схеми за разполагане на тези преместваемите обекти. Целта е да бъде предпазен ползата на жителите и пешеходците, които би трябвало да могат да употребяват по-удобната и по-безопасна част от тротоара.

Без такса „ Тротоарно право ” за заведенията

Очакваните спомагателни доходи в хазната на Столичната община от връщането на цялостния размер на такса „ тротоарно право “ са към 1,2 млн. лева годишно.

Данните от касовото осъществяване на бюджета на общината демонстрират, че през 2020 година и 2021 година постъпленията от тази такса са били общо с 2,2 млн. лева по-малко.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР